Vandrarhem

En stor del av de som besöker Arvika väljer att övernatta på vandrarhem för att få ta del av den speciella närheten till ortslivet. Det populäraste alternativet är Arvika Fotbolls vandrarhem, vars lokaler ligger i anslutning till både ishallen och fotbollsplanen på Viks idrottsområde. Många idrottslag övernattar här när de är på träningsläger, men även turister är förtjusta i utrymmet som finns nära centrum. Förutom möjligheter till att spela fotboll eller ishockey kan man utnyttja skidspåret, motionsspåret och friidrottsområdet. I de fräscha utrymmena finns ett kök för självhushåll, tvättmöjligheter, internetuppkoppling och flertalet duschar.

Vandrarhem med alla bekvämligheter

Brunskogs vandrarhem tilldelades år 2013 pris för Årets Kudde i STF’s omröstning. Det charmerande övernattningsstället finns mitt i den rofyllda och vackra naturen, där man finner såväl lugn som aktiviteter för alla åldrar. Geografiskt ligger Brunskog 20 kilometer från Arvika centrum i närheten av en hembygdsgård och sjön Värmeln. Lokalerna utgörs av tre olika byggnader med allt från sexbäddsrum till enkelrum. Sammanlagt finns det 75 sovplatser och 22 olika rum.

Som gäst på vandrarhemmet får man tillgång till dusch, WC, självhushållskök, tvättmaskin, bastu och trådlöst internet. Eftersom Brunskogs vandrarhem ligger vandrarhemute på landsbygden är dess inneboende omgivna av en sjö, skog och ängsmark. Till hembygdsgården är det enbart två kilometer och det är där som den populära hembygdsveckan Gammelvala ordnas årligen. För barnfamiljer finns exempelvis cyklar, minigolf, lekpark, utomhusschack, boulebana, grillplats och en vandringsled att utnyttja.

Sandvikengården är även det ett vandrarhem beläget alldeles intill sjön Värmeln. Lägergården finns i Edane, vilket ligger ungefär 15 kilometer från Arvika. Här övernattar årligen hundratals grupper och privatpersoner i något av de 30 rummen som är utrustade med sköna sängar. Vissa rum har en egen toalett, men i korridorerna finns WC som får användas av alla. Eftersom Sandvikengården ligger vid Värmeln finns en egen badplats med bastubyggnader. Tidigare besökare poängterar att man som enskild gäst får äta frukost och övriga måltider i serveringen, vilket inte är möjligt på många vandrarhem.