Motorsport

Den som är intresserad av alla formers motorsport har stora möjligheter att vinna pengar genom att spela på motorcykel- och bilrace. Är man sedan tidigare en motorsportentusiast som håller koll på vad som försiggår på banan har man ständigt oddsen på sin sida. Race med såväl motorcykel som bil blir genast extra nervkittlande när man satsar en slant på sina favoritförare.

Spela på motorsport

Man kan spela på motorsport på flera olika sätt. Det vanligaste sättet är att satsa på vem som vinner ett specifikt race, men förutom detta finns i dagsläget många andra variationer att välja mellan. Ett populärt alternativ kallas för ”podium betting”, där man satsar på att en förare når en av de tre bästa placeringarna. Head-to-head race däremot innebär att man som spelare ställer två av de tävlande mot varandra och satsar pengar på vem som kommer att göra ett bättre lopp. Vissa spelbolag erbjuder även möjlighet till ”prop bets” på motorsport. Detta innebär att man i realtid spelar om detaljerade händelser såsom snabbaste varvet, vinnarmarginaler eller vilken förare som ligger på högsta plats.

motorsportFör att kunna betta på motorsport behöver man först lära sig grunderna i hur odds fungerar. Grundprincipen är att ju lägre oddsen är, desto större chans har man att vinna. Lägre odds ger dock lägre utbetalning. Om man exempelvis väljer att betta 100 kronor på ett odds inom motorsport som ligger på 1.25 kommer man vid vinst att få 125 kronor. Ligger oddsen däremot på 6.0 är chansen inte lika stor att föraren vinner loppet. Om man mot bettingsajternas förmodan då satsar på den rätta föraren mångdubblas de 100 satsade kronorna till en vinstsumma på 600 kronor. Därför lönar det sig att verkligen sätta sig in i den aktuella motorsportens aktualiteter. Genom att ha koll på de senaste nyheterna har man en betydligt större chans att satsa sina pengar på rätt vinnare.