Arvika i Värmland

Arvika i Värmland är en härlig kommun med ett ytterst rikt fritids- och kulturliv som erbjuder något för alla, oavsett om man vill koppla av eller ta del av spännande aktiviteter. För utomstående besökare ordnas otaliga arrangemang året om, medan de intressanta sevärdheterna kan besökas av turister när som helst. De mest välkända attraktionerna i Arvika är Gammelvalaveckan, Klässbols linneväveri och Rackstadmuseet. Därtill är trakten känd för sin storslagna natur med flertalet naturreservat och vackra sjöar.

Perfekt kombination av natur och stadsliv i Arvika

Bygden har under de senaste åren blivit allt mer populär bland såväl internationella som svenska turister. Arvika i sig är nämligen en sann representant av värmländsk musik, hantverk och konst. Stadskärnan erbjuder arvikaen välkomnande atmosfär med massvis av moderna butiker, medan periferin håller traditioner levande genom musiker, konsthantverkare och konstnärer. Sommartid besöks orten av tusentals konst- och musikälskare med tanke på det stora utbudet av utställningar och konserter.

Är man intresserad av att flytta till Arvika finns alla komponenter som är viktiga i en fungerande vardag, såsom fritidsaktiviteter, kulturutbud, natur, skola och jobb. Det spelar ingen roll om man föredrar att bo i en central lägenhet eller en stuga på landet eftersom alla bostadsdrömmar kan förverkligas här. Såväl fastigheters pris som hyra är låga i jämförelse med de nivåer som finns i storstadsområden. Invånare i Arvika poängterar även att den lilla staden erbjuder en trygg närhet samt personlig service utan att kvaliteten på varken tjänster eller varor påverkas.

Näringslivet i Arvika är rikt och kommunen erbjuder ett stort stöd för de som vill starta eget företag. Förövrigt finns många attraktiva arbetsgivare i området både inom den offentliga och privata sektorn som alla erbjuder utmanande jobb. Tillverkningsindustrin är den klart dominerande sektorn, men det finns också mycket arbetstillfällen inom offentlig verksamhet såsom utbildning eller vård. Får man arbete på en närliggande ort är möjligheterna till pendling goda tack vare den välfungerande kommunaltrafiken.